Beykoz Çayır Festivali’nin Açılışını Serhat Şehirleri yaptı

01-09-2024 1097 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Çayır Festivali’nin muhteşem açılışını Beykoz Kars, Ardahan, Iğdır Derneği ve Beykoz Ardahanlılar Derneği gerçekleştirdi.


Geleneksel Beykoz Çayır Festivali’nin açılışı halaylarla gerçekleşti. Beykoz Belediyesi’nin 19 İl ve Bölge Derneği için kurduğu stantlarında misafirlerini davul zurna ve yöresel ikramlar eşliğinde ağırlayan Beykoz Ardahanlılar Derneği Başkanı Vural Çelik ve Beykoz Kars Ardahan Iğdır Derneği Başkanı Esengül Yılmaz Gül, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Misafirleriyle saatler 20.00’yi gösterdiğinde konser alanına halaylarla girdiler.  


Sunumunu Beykoz’un sevilen ses ve bağlama sanatçısı Burhan Yıldırım ile Beykoz Doğuş Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ozan Derviş’in üstlendiği yöre gecesine Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler, Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, Beykoz Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Özkan Ayduğan, CHP Beykoz İlçe Başkanı Mahir Taştan, Beykoz Belediye Meclis Üyeleri, Beykoz İl ve Bölge Dernekler Birliği Dönem Başkanı Bülent Kılıç ve 19 İl Derneği Başkanı, Serhat Şehirlerinin İstanbul içi ve dışından STK Temsilcileri ile çok sayıda Beykozlu katıldı.


Davul zurna eşliğinde gecenin ilk halayının kurulmasının ardından, izleyenlerin nefesini kesen Kafkas yöresi halk oyunları ekibi gösterilerini sergiledi.  


Halk oyunları gösterisinin ardından Beykoz İl ve Bölge Dernekler Birliği Dönem Başkanı Bülent Kılıç, Kars Ardahan Iğdır Derneği Başkanı Esengül Yılmaz Gül, Ardahanlılar Derneği Başkanı Vural Çelik’in şahsında yöre Dernek Başkanları festivalin açılış programı için sahneye davet edildi.  


Sahneden katılımcılara hitap eden İl ve Bölge Dernekler Birliği Dönem Başkanı Bülent Kılıç; Beykoz Çayır Festivali’nin gerçekleşmesini sağlayan Beykoz Belediye Başkanı Mimar Alaattin Köseler şahsında tüm Belediye Çalışanlarına teşekkür etti.


Başkan Kılıç’ın konuşması sonrası Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler sahneye davet edildi.


Alanda bulunan Beykozluları selamlayarak sözlerine başlayan Beykoz Belediye Başkanı Mimar Alaattin Köseler, çayır festivalini yöresel birlik ve beraberlik ile komşuluk kültürünün devamı için önemli bulduğunu ifade ederek, tüm Beykozluları 8 Eylül’e kadar sürecek Beykoz Çayır Festivali’ne davet etti.


Konuşmaların ardından Başkan Köseler ve Dernek Başkanları, ellerini havaya kaldırarak birlik ve beraberlik pozu verdiler.


Protokol konuşmalarının ardından gecenin tek sanatçısı Servan Zana’nın konserine geçildi. Zana, Beykoz’daki hemşerileriyle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek özel olarak hazırladığı repertuarıyla Beykoz Çayırı’ndaki festival katılımcılarına muhteşem bir gece yaşattı.


Servan Zana’nın konserine başlamasıyla birlikte Beykoz Çayırı’nın hemen her noktasında saatlerce süren halay halkaları kuruldu.


Anahtar Kelimeler : Beykoz,Beykoz Çayır Festivali,Beykoz Belediyesi,Beykoz İl ve Bölge Dernekler Birliği,Beykoz Ardahanlılar Derneği,Beykoz Kars Ardahan Iğdır Derneği,Alaattin Köseler,Bülent Kılıç,Esengül Yılmaz Gül,Vural Çelik,Servan Zana

Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


01-09-2024 1097 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

YAZARKEN BİRAZ EMPATİ YAPILMALI

28-08-2024 Yorum yok. 784
Neyir Erkan Şişman

EN-GEL

28-08-2024 Yorum yok. 631
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

GÖNDELİÇ TEPESİ ÜZERİNE…

28-08-2024 Yorum yok. 675
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEPİMİZ SORUMLUYUZ

28-08-2024 Yorum yok. 690
Cüneyt Pulant

Kadın Basketbol Takımımız

28-08-2024 Yorum yok. 722
Hacı Arıcı

DOĞDUYSAK ÖLECEĞİZ, GELDİYSEK GİDECEĞİZ

28-08-2024 Yorum yok. 671
Erdal Uzuner

MÜLKİYET VE İMARDAKİ GELİŞMELER

28-07-2024 Yorum yok. 1262
Yaprak Akın

Boğaziçi Kanunu ve Kanunzedeleri-2-

28-07-2024 Yorum yok. 866
Asiye Çakır

ERİYORUZ !...

28-07-2024 Yorum yok. 1425