HEPİMİZ SORUMLUYUZ

28-08-2024 690 Yorum yok. Yorum Ekle

Son zamanlarda Sokak Hayvanları ile ilgili gündem oldukça karmaşık ve hayli can sıkıcı. Halk, Yerel Yönetim ve Devlet Yönetimi birbiri ile çelişir durumda. Bunun sonucunda ise olan maalesef ki sokakta yaşayan bu canlara olmakta. Hayvan iyileştirmesi konusunda çok geri ve eksik durumdayız. Yıllar önce yapmamız gereken kısırlaştırma, sahiplendirme, toplum bilinci kazandırma, hayvan sevgisi aşılama gibi pek çok alanda maalesef ki gelişme kat edemediğimiz için bu gün kocaman bir sorun ile karşı karşıyayız. Birçok konuda toplum ikiye bölünmüş durumda. Biz hayvan severler ise bu konuda çok üzgün olmakla birlikte elimizden geldiği kadarı ile sokakta yaşayan bu dostlarımıza yardım eli uzatmaya çalışıyoruz.

İlçemizde benim yeni öğrendiğim, birçoğumuzun da bilmediğini düşündüğüm, uzun zamandır devam etmekte olan ve beni halice sevindiren; fakat etkin haberleşme ile gerekli farkındalığın yaratılamadığı için  katılımın az olduğu rehabilitasyon organizasyonu olan bir sosyal projeden bahsetmek istiyorum.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ nin Yaşam Ol Derneği ile birlikte  Kediler ve Köpekler için yürüttüğü ücretsiz bir kısırlaştırma çalışması organizasyonu. Ben kediler ile ilgili olan kısmına biraz değinmek istiyorum. Aynı şekilde Köpekler ile ilgili de çalışma devam etmekte. Fakat çıkan Yasa dolayısı ile Köpekler için işlemler biraz daha farklı. Mahallemizde, bahçemizde baktığımız bir kap su ve mama koyduğumuz bu canların kontrolsüz üremelerini engellemek ve daha sağlıklı yaşamaları adına başlatılmış olan bir Yerel Yönetim, STK ve Halk Dayanışması örneği olması açısından çok güzel bir oluşum. Her Pazar belli bir katılım dâhilinde İBB nin göndermiş olduğu araçla bu dostlarımız 19.30 da Kavacık Opet Benzin İstasyonundan alınıyor. Hayvanları nasıl getireceğiniz ve nasıl olması gerektiği ile ilgili Kavacıkpatileri adlı instagram sayfası oluşumda ilerleyiş hakkında bilgi verip yardımcı oluyor. İnstagramdan ekleyip mesaj atmanız yeterli geri dönüş yapılıyor. Bu kadar kolaylık yaratılmışken oluşuma destek verip bizde bu canlar için birşeyler yapmalıyız diye düşünüyorum. Oluşumu kaybetmeyip destek verelim. Etrafımızdaki herkese söyleyelim. Herkesin haberi olsun bu oluşumdan. Sokak hayvanlarına yardım etmek cok zor değil. Bu oluşum sadece Beykoz’da değil birçok ilçede eş zamanlı yürütülüyor. Gerçekten büyük bir organzasyon. Bu acıdan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yaşamol Derneği ve bu çalışmada Gönüllü olarak çalışan hayvan dostlarımıza sonsuz teşekkürler.

Yüzyıllardır bir arada yaşadığımız bu canlar konusunda sorumluyuz. Öldürmeden, yaşatarak, bulundukları ortamda rehabilite ederek, birlikte yaşamak gerektiğini düşünüyorum. Onların bize pek çok konuda yardım ettiğini neden anlamak istemiyoruz. Birbirimizden öğreneceğimiz hala çok şey var. Yaşadığımız bu dünya sadece bize ait değil. Lütfen unutmayalım. Sevgi her şeyi halleder.

Sevgi ile kalın.

 

Ozan Derviş

YAZARKEN BİRAZ EMPATİ YAPILMALI

28-08-2024 Yorum yok. 784
Neyir Erkan Şişman

EN-GEL

28-08-2024 Yorum yok. 631
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

GÖNDELİÇ TEPESİ ÜZERİNE…

28-08-2024 Yorum yok. 676
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEPİMİZ SORUMLUYUZ

28-08-2024 Yorum yok. 691
Cüneyt Pulant

Kadın Basketbol Takımımız

28-08-2024 Yorum yok. 723
Hacı Arıcı

DOĞDUYSAK ÖLECEĞİZ, GELDİYSEK GİDECEĞİZ

28-08-2024 Yorum yok. 672
Erdal Uzuner

MÜLKİYET VE İMARDAKİ GELİŞMELER

28-07-2024 Yorum yok. 1262
Yaprak Akın

Boğaziçi Kanunu ve Kanunzedeleri-2-

28-07-2024 Yorum yok. 866
Asiye Çakır

ERİYORUZ !...

28-07-2024 Yorum yok. 1426