Bengü Efsen Sanat Akademisi Öğrencileri Zirvedeki Yerini Koruyor

15-06-2024 723 Yorum yok. Yorum Ekle

Özel Bengü Efsen Sanat Akademi ve Müzik Kursu, Anadolu Hisarı Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi’nde yıl sonu konseri düzenledi.

 

Gerek Beykoz’da gerekse ilçe dışında uzun yıllardır sürdürdüğü müzik eğitimlerini, bizzat kendi adını verdiği Bengü Efsen Sanat Akademisi’nde zirveye ulaştıran Bengü Efsen ve Öğrencilerinin, 2023-2024 eğitim öğretim yılı, yıl sonu gösterisine velilerin ilgili yoğundu.

 

Anadolu Hisarı Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi’nde Bengü Efsen Sanat Akademisi’nin kurucusu Bengü Efsen ve küçük yaşlardan itibaren müzik ile iç içe büyüyerek, müzik alanında eğitimlerini tamamlayıp, Sanat Akademisi’nde öğretmen olarak hizmet veren Buse Efsen’in hazırladığı yıl sonu gösterisi iki bölümden oluştu.

 

Yıl sonu gösterisinin açılışını ve sunumunu üstlenen Bengü Efsen gerçekleştirdiği konuşmasında, 2021 yılında kurulan Bengü Efsen Sanat Akademisi’ni uzun uğraşlar sonucunda Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Özel Bengü Efsen Sanat Akademi ve Müzik Kursu’na dönüştürmüş olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, yıl boyunca öğrencilerin büyük emek sarf edip, severek ve isteyerek çalmayı başardıkları keman ve gitar dinletileriyle katılımcıları baş başa bıraktı.

 

Konuşmasının sonunda Efsen, gitar ve keman kursu öğrencilerine eşlik edecek piyanoda İbrahim Acer, akordeonda Metin Kaymak, mandolin ve bağlamada Uğur Yalçın Derin ile perküsyonda Levent Sarıbaş’a teşekkür etti.  

 

İlk bölümde ilk seviye keman ve gitar kursu öğrencileri; Twinkle Theme, Lightly How, Go Tell Aunt Rhody, May Song, Long Long Ago, Ellegro, Perpetual Motion, Etude, Greenleevess, Hatırla Sevgili ve Hayat Bayram Olsa eserlerini katılımcılarla paylaştılar.

 

Konserin ikinci bölümünde ise üst seviye keman ve gitar kursu öğrencileri; Yunus Gibi, Çalıkuşu, Selvi Boylum Al Yazmalım, Lara’s Theme From Dr. Jivago, God Father, Tarantella Napoletana, Tarantella Leonardi ve Kasap Havası eserlerini icra ettiler.

 

Gerçekleşen yıl sonu gösterisinin finalinde ise gitar ve keman kursu öğrencilerine eşlik eden piyanoda İbrahim Acer, akordeonda Metin Kaymak, mandolin ve bağlamada Uğur Yalçın Derin, perküsyonda Levent Sarıbaş ve Özel Bengü Efsen Sanat Akademi ve Müzik Kursu’nun kurucusu Bengü Efsen, etkinliğe katılan velilerine özel bir dinletiye imza attılar.


İlçe yerel basınından sadece Doğuş Haber’in takip ettiği yıl sonu gösterisinin sonunda keman ve gitar kursu öğrencileri, Öğretmenleri Bengü Efsen’e çiçek takdiminde bulundu.  




Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


15-06-2024 723 Yorum yok. Yorum Ekle